Blog

De 11 beste kampeertafels van 2023

Onze lijst bevat alles, van lichtgewicht roll-top picks tot volledige kookstations met opbergruimte.

Maddy Sweitzer-Lammé is een gepassioneerde en vraatzuchtige thuiskok en eter.Ze schrijft sinds 2014 over eten in al zijn vormen en is er een groot voorstander van dat iedereen graag kan en zou moeten koken. Strandstoel

De 11 beste kampeertafels van 2023

Wij beoordelen onafhankelijk alle aanbevolen producten en diensten.Als u op de door ons aangeboden links klikt, kunnen wij een vergoeding ontvangen.Kom meer te weten.

Iedereen die ooit heeft gekampeerd, weet dat op een camping de ruimte voor het bereiden van maaltijden vaak vrij beperkt is.Natuurlijk hebben de meeste campings een picknicktafel, maar de oppervlakte wordt meestal snel in beslag genomen door het maken van sandwiches, kaartspellen en alle essentiële kampeerspullen die zich opstapelen.Voor Damon Menapace, een fervent kampeerder en culinair directeur bij Primal Supply Meats in Philadelphia, vormt de ingebouwde picknicktafel een ander groot probleem.

"Picknicktafels staan ​​meestal ver weg van de vuurplaats, waar ik het grootste deel van mijn kookwerk doe", zegt Menapace.“Dankzij een kampeertafel heb ik een voorbereidingsruimte in de buurt van de warmtebron, waardoor ik minder heen en weer hoef te sjouwen.”

Menapace's kookbenadering van kamperen concentreert zich rond de vuurplaats, maar zelfs als je kookt op een kampeerfornuis of draagbare grill, zul je de extra ruimte waarderen die een kampeertafel biedt voor het bouwen van hamburgers en het stapelen van s'mores.Met het bereiden van maaltijden in gedachten hebben we honderden opties onderzocht om de beste kampeertafels voor je volgende buitenavontuur te vinden.

Pluspunten: Deze tafel heeft verstelbare poten, waardoor je hem eenvoudig op oneffen terrein kunt opstellen.

Nadelen: De stevige constructie van deze tafel betekent dat hij zwaar is, dus hij is alleen ideaal voor campings waar je je auto tot aan de plek kunt trekken.

Met een aluminium oppervlak en stalen constructie is de REI Co-op Camp Prep Table een stevige, betrouwbare optie voor alle soorten gebruik.De grootste trekpleister zijn de verstelbare poten, die hem geschikt maken voor zowel staande taken zoals het hakken en bereiden van maaltijden, als om te zitten.De verstelbare poten zijn ook handig op oneffen ondergrond, waar ze kunnen worden gebruikt om een ​​vlakke ondergrond te creëren.

De tafel kan in tweeën worden gevouwen om te dragen en op te bergen, maar de poten kunnen gemakkelijk worden uitgeschoven zodat één persoon de tafel snel in elkaar kan zetten.Het oppervlak is gepoedercoat om roesten te voorkomen en is hittebestendig, zodat u zonder zorgen een heet gietijzer kunt verplaatsen.De tafel is voorzien van een handvat en een canvas tas voor opslag en reizen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 149

Voordelen: Voor een betaalbare prijs is deze tafel ideaal voor op de camping en geschikt voor andere barbecues, zoals bumperkleven of barbecues in de achtertuin.

Nadelen: Het oppervlak van deze tafel is niet hittebestendig, dus je hebt onderzetters of andere hittebeschermers nodig als je met heet kookgerei werkt.

Als u alleen maar een eenvoudige tafel nodig heeft, is onze budgetkeuze de perfecte optie.Met een lichtgewicht maar duurzaam polyethyleen oppervlak en een stalen onderstel kan deze tafel worden afgedekt met een tafelkleed voor het eten, naast uw kookruimte worden gezet om voorbereidingen te treffen, en vervolgens gemakkelijk worden opgevouwen voor transport.De poten klappen gemakkelijk naar de achterkant van het tafelblad voordat het blad dubbelgevouwen wordt.Stevige inkepingen houden de twee helften bij elkaar terwijl ze zijn opgevouwen, en een handvat maakt het gemakkelijk om hem van de ene naar de andere plek te dragen.

Met een draagvermogen van 200 pond hoeft u niet lang na te denken over waarvoor u hem op uw camping gebruikt.De verstelbare poten zijn een bonus, waardoor je hem gemakkelijk kunt laten zakken tot een hoogte die perfect is voor kinderen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 55

Voordelen: Deze opvouwbare picknicktafel biedt plaats aan vier volwassenen.

Nadelen: elke stoel heeft een capaciteit van maximaal 225 pond, wat voor sommige gebruikers misschien te laag is.

Als u op zoek bent naar een alles-in-één tafel met ingebouwde stoelen, dan is de opvouwbare picknicktafel van Mountain Summit een uitstekende optie.De lichtgewicht aluminium tafel begint opgevouwen tot één compacte, gemakkelijk te dragen rechthoek met een comfortabel handvat.Hij klapt intuïtief uit tot een picknicktafel met vier zitplaatsen, een hittebestendig blad en vier kleine krukjes.

Voor off-road kamperen of kamperen in het achterland zonder picknicktafel, is deze tafel een geweldige aanvulling op elke kampeeropstelling.Voor locaties met warmer weer heeft de tafel een parasolgat in het midden, waardoor het toevoegen van een beetje schaduw eenvoudig wordt.Het apparaat is van aluminium en roest niet, zelfs niet als het wordt blootgesteld aan wind en regen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 175

Voordelen: Door de oprolbare constructie van deze tafel is hij klein in te pakken en weegt hij minder dan andere opties.

Nadelen: een lager draagvermogen betekent dat zware uitrusting deze tafel kan overweldigen.

Roltafels zijn een uitstekende optie als formaat en gewicht van belang zijn.Deze roltafel van Moosejaw is licht van gewicht en kan efficiënt worden opgevouwen om te voorkomen dat hij te veel ruimte in beslag neemt.Het installatieproces is eenvoudig en vergt slechts één persoon.We zijn dol op de opbergruimte die wordt toegevoegd door de mesh-draagband onder het tafelblad, perfect voor het opbergen van waterflessen, jassen of andere spullen die niet in gebruik zijn.

De tafel is verstelbaar van salontafel tot aanrechthoogte, waardoor je hem voor meerdere instellingen kunt gebruiken.Verzamel vier mensen eromheen om het avondeten te eten, of zet het hoger om beter in plakjes te snijden en in blokjes te snijden.Laat hem later op de avond zakken en gebruik hem als rustplaats voor drankjes en kaartspellen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 89

Pluspunten: Een gaasplank onder deze tafel is perfect voor het drogen van de vaat.

Nadelen: Het kleine formaat van deze tafel maakt hem beter voor koppels of als bijzettafel.

Soms is een kleine tafel die gemakkelijk over uw camping kan worden verplaatst de beste optie.Kies in die situaties voor de superdraagbare kampeertafel van LL Bean.Met een afneembaar oprolbaar blad en een onderstel in accordeonstijl, vergelijkbaar met een campingstoel, kan deze tafel snel worden opgepakt en neergezet waar u hem nodig heeft, of dat nu naast uw stoel is om een ​​drankje op te zetten, of voor u om een ​​drankje te nuttigen. maaltijd, of naast uw kampeerfornuis.

Een superhandige mesh-plank onder de tafel biedt extra opbergruimte voor snacks, kookgerei, zaklampen en meer.Een canvas tas maakt opslag en transport eenvoudig.

Prijs op het moment van publicatie: $ 89

Voordelen: Deze grote maar lichtgewicht tafel is perfect voor grote groepen.

Nadelen: In tegenstelling tot sommige van onze andere keuzes is deze tafel niet verstelbaar.

Wanneer u met een grotere groep gaat kamperen, kan een tweede grote tafel van onschatbare waarde zijn.Neem voor die gelegenheden de ALPS Mountaineering-eettafel mee, een roltafel die klein kan worden opgevouwen en verrassend licht van gewicht is, maar groot genoeg is voor vier tot zes personen.De constructie maakt deze tafel erg licht: je hoeft alleen maar het oppervlak op te rollen en het onderstel naar beneden te klappen om hem in te pakken.

Veilig voor hete voorwerpen en roestvrij. Het enige nadeel van deze tafel is dat hij niet in hoogte verstelbaar is, waardoor hij beter geschikt is voor zittende activiteiten zoals eten of spelletjes spelen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 110

Voordelen: Alle opslagruimte die u nodig heeft, is ingebouwd in dit alles-in-één campingkookstation.

Nadelen: Het kookstation wordt niet geleverd met een draagtas.

Wanneer je voor grotere groepen kookt of een camping opzet voor een langer verblijf, biedt een kookstation alle toeters en bellen.Deze van GCI heeft een haak om 's nachts een lantaarn op te hangen, voldoende ruimte voor een kampeerfornuis, een canvas draagdoek voor vuile of ongebruikte vaat, plus verschillende planken en zelfs een plek om een ​​rol papieren handdoeken op te hangen.

Het GCI-kookstation is het beste voor campings of achtertuinen met een vlakke ondergrond, omdat de poten niet verstelbaar zijn en kunnen wankelen op oneffen of rotsachtig terrein.Het apparaat is eenvoudig uit te klappen en op te zetten, maar wordt niet geleverd met een draagtas.

Prijs op het moment van publicatie: $ 145

Voordelen: Dankzij de efficiënte constructie is deze tafel eenvoudig op te zetten en af ​​te breken.

Nadelen: deze kleine tafel heeft een relatief laag draagvermogen van 100 pond.

Voor groepen van twee tot drie personen is de Camp Roll Table van REI Co-op een lichtgewicht en eenvoudig op te zetten eettafel.De basis in accordeonstijl is verstevigd met aluminium biezen die een zeer stabiele basis creëren, terwijl het roloppervlak stijf en hittebestendig is.De tafel kan worden opgeborgen in een canvas tas en kan eenvoudig door één persoon worden opgezet.

Deze tafel heeft geen verstelbare poten, waardoor de tafel op rotsachtige ondergronden niet altijd een perfect vlak oppervlak creëert.Het betekent ook dat deze tafel specifiek het beste is voor zittende activiteiten: gebruikers zullen het ongemakkelijk vinden om over de tafel te leunen tijdens voorbereidingen of andere staande activiteiten.

Prijs op het moment van publicatie: $ 80

Voordelen: Dit iets kleinere kookstation is goed voor autokamperen.

Nadelen: Het grootste deel van het kookstation is gemaakt van aluminium, maar het canvas is niet waterdicht.

Als je op zoek bent naar iets meer opbergruimte dan alleen een tafel, maar niet zoiets groots wilt als het GCI buitenkookstation, dan raden wij de Mountain Summer Gear Deluxe Roll Top Kitchen aan.In zijn opstelling is hij iets compacter dan onze andere keuze, maar hij heeft nog steeds een oppervlak dat perfect is voor het bereiden van voedsel of het zetten van je kampeerfornuis.Aan de zijkant heeft hij ook een met canvas beschermde plank die de vaat schoon en uit de weg kan houden of voedsel kan bewaren dat niet in een koeler hoeft te staan.

We houden van dit apparaat vanwege de lichtgewicht constructie en omdat de tafelbladen oprolbaar zijn, waardoor het hele apparaat compact is als het is ingepakt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 150

Voordelen: Met slechts negen pond biedt deze tafel de beste verhouding tussen maat en gewicht.

Nadelen: Een laag gewicht van slechts 66 pond kan voor sommige gebruikers een probleem zijn.

Deze lichtgewicht tafel is gemaakt van aluminium met een roll-top constructie, waardoor het de lichtste grote tafel is die wij aanbevelen.Als gewicht een belangrijke zorg is, weegt deze tafel slechts negen pond en wordt hij geleverd in een gemakkelijk te dragen en in te pakken canvas tas.De tafel is groot genoeg voor vier personen en biedt voldoende ruimte voor voorbereiding en opslag.De verstelbare poten maken hem nog veelzijdiger.

Door de lichtgewicht constructie heeft hij echter een relatief laag draagvermogen, waardoor deze tafel niet compatibel is met zwaardere voorwerpen zoals grote vissen of het afbreken van grote dieren.

Prijs op het moment van publicatie: $ 72

Voordelen: Deze kleine bijzettafel is ideaal om te verplaatsen op uw camping.

Nadelen: De tafelpoten zijn niet verstelbaar, waardoor ze onstabiel kunnen zijn op rotsachtige of oneffen oppervlakken.

Een bijzettafel is een geweldige aanvulling op je kampeeropstelling als je net wat meer opbergruimte nodig hebt of een plek om drankjes, eten en ingrediënten op te zetten terwijl je rondhangt bij het kampvuur of een maaltijd kookt.Deze bijzettafel weegt minder dan vijf pond, dus hij is gemakkelijk te verplaatsen op een camping of in de achtertuin, en hij kan gemakkelijk worden opgevouwen tot een klein pakketje dat gemakkelijk in te pakken is.

Hij is niet verstelbaar, dus rotsachtige oppervlakken kunnen problemen veroorzaken, maar de aluminium constructie is duurzaam en roest niet.Ideaal voor kaartspellen en maaltijden voor één of twee, deze tafel is veelzijdig voor allerlei buitenavonturen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 47

Campingtafels zijn er in verschillende stijlen, van roltafels, die over het algemeen het lichtst en compactst zijn, tot robuuste klaptafels met een metalen of plastic blad.De stijl die je nodig hebt, hangt af van wat voor soort camping je gaat doen.Als u van plan bent een grote auto tot aan de camping te trekken, is iets groters en duurzamer misschien beter, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over de ruimte of de tafel te ver hoeft te dragen.Voor kamperen waar je misschien wat verder moet lopen of op plekken met minder infrastructuur, is een tafel met ingebouwde zitplaatsen wellicht de beste keuze.

Bij het kiezen van de maat moet je nadenken over hoogte en inhoud.Verschillende hoogtes zijn beter voor verschillende activiteiten.Het is bijvoorbeeld ongemakkelijk om veel voedsel te bereiden, gebogen over een lage tafel.Als het bereiden van voedsel het belangrijkste gebruik is voor uw kampeertafel, zorg er dan voor dat u iets hogers aanschaft.In hoogte verstelbare tafels zijn ideaal voor verschillende soorten gebruik.

Houd voor de capaciteit rekening met het aantal mensen dat zich comfortabel rond een tafel moet verzamelen.Als de meeste van uw kampeertrips solo- of kleine groepsactiviteiten zijn, is het niet nodig om een ​​tafel met plaats voor zes personen te regelen.Als je echter over het algemeen met grotere groepen kampeert, zal iets groters meer nut hebben.

Stabiliteit en duurzaamheid zijn belangrijke kenmerken van een item dat u meeneemt naar buitenomgevingen.Elke geloofwaardige kampeertafel zal veilig zijn om 's nachts nat te worden, omdat ze allemaal zijn gebouwd om vocht te weerstaan ​​en niet zullen roesten.Maar functies zoals verstelbare poten kunnen een groot verschil maken als u zich in een ruigere ruimte bevindt waar de grond rotsachtig of mogelijk oneffen is.

Als je van plan bent veel te koken met een zware gietijzeren koekenpan of braadpan, zorg er dan voor dat je kampeertafel hittebestendig is en niet beschadigd raakt door hoge temperaturen.

Het belang van draagbaarheid komt neer op de manier waarop u de tafel wilt gebruiken en opbergen.Autokamperen leent zich voor grotere spullen, maar als u met beperkte ruimte werkt, kan een tafel op rolblad die kan worden opgevouwen tot een kleiner, lichter pakket u helpen.Kleinere tafels zijn ook gemakkelijker te verplaatsen op een camping, waardoor ze voor verschillende doeleinden geschikt zijn.Voor langere reizen waarbij het basiskamp langer dan één of twee nachten aanwezig zal zijn, kan iets groters worden gebruikt om aan te zitten en te dineren.

De meeste kampeertafels zijn ontworpen om eenvoudig op te zetten en vereisen slechts één persoon.Er zijn een paar stijlen: tafels met een opklapbaar onderstel, die meestal in een canvas tas worden opgeborgen zoals een campingstoel, of zwaardere tafels met metalen of plastic bladen die in tweeën worden gevouwen voor platte opslag.Als je kleiner bent of gevoeliger voor zware spullen, zijn roltafels meestal het lichtst, terwijl het openen van een opgevouwen tafel slechts enkele seconden duurt.

Extra functies zoals lussen voor vuilniszakken, zitplaatsen en planken kunnen helpen bij het opzetten van een camping die efficiënt functioneert.Als u met kinderen kampeert, is een klaptafel met zitplaatsen ideaal voor de maaltijden, wanneer u misschien wat formeler wilt samenkomen om de kinderen aan te moedigen om te eten.Mesh-opslag is een handige functie om potten en pannen te laten drogen, maar is minder handig als je alleen of met kleine groepen kampeert en niet zoveel ruimte nodig hebt.

Er zijn verschillende alledaagse materialen voor campingtafels, maar over het algemeen komen lichtgewicht materialen zoals polyethyleen en aluminium het meest voor.Sommige hebben roestvrijstalen frames die geweldig zijn om wat meer duurzaamheid toe te voegen.

Campingtafels zijn er in verschillende hoogtes voor verschillende doeleinden.Campingtafels die bedoeld zijn om te koken moeten een aanrechthoogte hebben, terwijl tafels die bedoeld zijn om als bijzettafels of eettafels te gebruiken lager moeten zijn.

"Ik heb in het verleden kampeertafels gebruikt voor de voorbereiding", zegt Menapace.“Het is handig om iets te hebben waar je de ingrediënten op kunt zetten als je aan het koken bent, en om gewoon een oppervlak te hebben dat je over de camping kunt verplaatsen.

Verschillende kampeertafels zijn verschillend opgesteld, maar je wilt er altijd voor zorgen dat de poten volledig zijn uitgeschoven of stevig op hun plaats zijn geschroefd.Volg de aanwijzingen nauwkeurig op en zorg ervoor dat de stukken op hun plaats liggen voordat u de tafel gaat verzwaren.

Kampeertafels zijn ideaal voor het bereiden van maaltijden, hoewel Menapace aanbeveelt om zoveel mogelijk voorbereidingen te treffen voordat je naar de camping gaat."Alles is gewoon een beetje moeilijker als je daarbuiten bent", zegt hij.“Het liefst doe ik zoveel mogelijk voorbereiding voordat ik op de camping kom, dan hoef ik alleen nog maar te koken.”Zelfs een campingmessetje kan je helpen georganiseerd te blijven met alleen de kookbenodigdheden.

Maddy Sweitzer-Lammé is een ervaren professionele thuiskok.Ze heeft gewerkt in restaurantkeukens, professionele testkeukens, maar ook op boerderijen en op boerenmarkten.Ze is een expert in het vertalen van technieken, recepten, apparatuur en ingrediënteninformatie voor alle niveaus.Ze doet er alles aan om de kookervaring thuis leuker te maken en is altijd op zoek naar de volgende geweldige tip of truc om aan de lezers door te geven.

De 11 beste kampeertafels van 2023

Camping kast Door op ‘Alle cookies accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.